Tillbaka efter semestern

Varmt välkommen tillbaka! Jag hoppas att semestern har varit till belåtenhet och att du känner dig utvilad och redo för hösten! Jag har en fråga till dig som jag vill att du tar med dig, hur känns det att vara tillbaka?

”I eller förbi” är ett klassiskt uttryck i golfens värld och enkelt översatt så handlar det om att faktiskt våga ge det en chans. Att ha en positiv inställning till uppgiften och fokusera på det faktiska målet och inte på alla hinder runt omkring. Med inställningen ”I eller förbi” så är det mesta möjligt men att ta sig till ”i eller förbi” är verkligen inte enkelt!

Golf är en fascinerande sport på så otroligt många sätt för är det något som man (i alla fall jag) alltid får jobba med så är det just alla (mentala) hinder på vägen. Det är nästan sjukligt hur mycket jag fokuserar på att ”inte slå bollen i bunkern, ser till att undvika vattenhålet eller att inte sätta bollen direkt i skogen” varje gång jag ställer upp och ska slå mitt slag. Vad tror du händer? Jo, jag gör precis det som jag inte ska göra (haha, ja det är faktiskt sant). Tro inte heller att jag tänker annorlunda vid nästa slag, när jag står där i sanden, nej då är det ett nytt hinder som har dykt upp. ”Slå inte bollen för långt, ta inte i för mycket, gör inte fel!” Jag måste ärligt säga att: ”Golf, det är en riktig skitsport!… Eller?

Det är tyvärr inte riktigt hela sanningen, för det är också en helt underbar sport. Det finns faktiskt inte mycket som är så härligt som ett bra slag, en fin putt eller ett riktigt kanonutslag (ja det händer även mig ibland) men varje gång det sker så går det inte sätta fingret på vad jag gjorde rätt. I mitt huvud så låter det mer ”Ren tur att du inte gjorde allt för många fel!” Helt opåverkat så utgår mina ”hjärnspöken” att något kommer garanterat gå fel.

Det finns otroligt många likheter med golf och företagande. Framför allt för mindre företag som våra kunder är. Vi brottas med det här dagligen och jag kan verkligen förstå att det är enklare att fokusera på hinder istället för att hitta möjligheterna. Det är inte ovanligt att tankegångarna är ”Nej, det där går aldrig, vi är alldeles för små, varför skulle de vilja jobba med oss, de är bara de största butikerna som gör?!” och det är klart att med den inställningen så blir det svårt… Du får gärna rätta mig om jag har fel men spelar inte vår hjärna oss ett spratt ibland?

När det känns tungt eller går trögt, spelar du då ”i eller förbi” eller är alla hinder i vägen?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *