Han vann världens dyraste pokerturnering

Världens största och dyraste pokerturnering gick av stapeln nu i början av juli. Vid lunch i söndags samlades alla spelare runt ett bord i Las Vegas för att göra upp om förstapriset på en fantasisumma på över 127 miljoner kronor.

När finalbordet startade låg amerikanen Antonio Esfandiari och britten Sam Trickett, ett par som kom att duellera med varandra i heads up-spelet. Uppgörelsen blev kort då Antinio redan hade tre gånger så mycket marker som Sam. Spelet avslutades med att Antonio gick all in efter att han hade träffat en triss på floppen, Sam synade med ett färgdrag, men när den femte rutern inte kom upp var spelet över och där med Antonio Esfandiaro segrare.

Inte nog med att han vann 127 miljoner kronor, han blev även vinnare av den genom tidernas dyraste pokerturnering samt den spelare som tagit hem mest pengar totalt i pokerhistorien.

Tvåa kom alltså Sam Trickett på som fick med sig 16 945 834 dollar hem. Trots den höga vinstsumman var han besviken då han tyckte att pengarna var allt för betydelsefulla gentemot vad Antonio Esfandiari tyckte som i en intervju berättar att han aldrig tänkte på pengarna utan bara ville vinna. Detta är något som andra pokerspelare från turneringen har en teori över, då Esfandiari haft inköpare som köpt in sig i hans vinstsumma och därför inte får alla pengarna själv har han inte känt samma behov av summan. Dem menar att om han fått alla pengarna själv skulle det varit det viktigaste för honom, i detta läge är publiciteten viktigare för honom.

När Antonio Esfandiari tog hem segern i The Big One for One Drop var det många som undrade när champagnen skulle åka fram. Esfandiari är nämligen känd för att leva ett partyliv där han oftast är den första till alla fester och den sista att lämna. Att han festade var det nog inget snack om saken, och läste man vad Daniel Negreanu skrev på sin Twitter så kan man nog vara säker på den saken, ”Jag utgår från att efterfesten kommer bli legendarisk”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *